Ivak skidspårutrustning

15.11.2017

Hej,
Nu börjar vi leverera Ivak spårutrustning till skid- och snöskoterföreningar, kommuner och SLAO anläggningar i Sverige

"Working great! Not jumping up and down like the plastic rolley we have."
Skidspår och motionsslingor ansvarig, Petri Forsman, Esbo stad, Finland

 

  Våran bästsäljare - snörullen Ivak SnowRoller är tung, lättrullande och stabil på snön. Den levereras som set och kompletteras med begagnade däck på plats. Inga fälgar krävs. 9-däcks rulle/n är 180 cm bred och packar stora ytor snabbt och kostnadseffektivt. 5-däcks rullen är smal och kan koppla en spårsättare bakom sig, vilket gör succé i smala "naturspår".
Spårsättaren Ivak Compact är liten och effektiv. Med sitt höga tryck mot snön kan den göra spår i alla snöunderlag. Skidspår från Ivak Compact stämmer överrens med det Internationella Skidförbundets (FIS) standarder.  
  Spårsladden Ivak Plane är ett mångsidigt verktyg. På den aggressiva sida används samma tandade framåtböjda isrivare som används på nordiska bilvägar. Andra sidan är slät och fungerar bra på lössnö eller på sockrig vårsnö. Samma sida används vid transport. Alla som någonsin har använt en spårsladd vet hur farligt det är om spårsladden fastnar på en stubbe eller på en sten. Därför är alla våra sladdar utrustade med en säkerhetsmekanism som frigör sladden ifall den fastnar så föraren och skotern/ATV inte utsätts för skador.
Ivak är ett varumärke som står för mycket välfungerande spårutrustning, som också är prisvärd. Ivak spårutrustning är konstruerad och utvecklad av Ivan Kuzmin. Ivan är världsmästare i skidorientering och är med andra generationens erfarenheter i skidindustrin.  

 

  Ivak SnowRoller Monteras ihop med hjälp av skruvar därav, är den lätt att reparera.. Den har förstärkta hörn som ger skydd mot eventuella slag mot träd i trånga passager eller kurvor.
En rulle med däck är tyngre och stabilare än en rulle som är gjord av ett plaströr. Ivak SnowRoller fungerar utmärkt även om underlaget är ojämnt eller stenigt, samt på snöfria transportsträckor. Här kan man se Ivak SnowRoller (utan finisher) i arbete -

 

 


 

Ivak SnowRoller levereras i två olika arbetsbredder 112 cm och 190 cm. Ivak SnowRoller levereras som ett set med tydlig monteringsanvisning och kompletteras med begagnade däck av dimension 195/65 R15 av köparen på plats. Enligt statistiken så ligger dimensionen 195/65 R15 bland de tre populäraste däckdimensionerna som säljs i Sverige.   null
Ivak SnowRoller kan levereras med eller utan en tandad finisher med gasfjädrar. En finisher jämnar ut spår efter däck samtidigt som den komprimerar snön och fördelar den jämnt.  
  Ivak SnowRoller levereras med dragögla som standard och kan utrustas med adapter för kulkoppling, den är justerbar på höjden.
Ivak SnowRoller 1120 kan utrustas med dragkoppling för spårsättaren Ivak Compact eller en annan spårsättaren.   null
null   Spårsättaren Ivak Compact gör fina skidspår i de flesta snöunderlag tack vare sin speciellt utformad spårskär och högt snötryck.

Ivak Compact står för sitt namn och är lätt att ta isär samt transportera på en snöskoter, ATV eller i bilen. Här kan man se Ivak Compact i arbete -

 


Spårsättaren Ivak Compact levereras tillsammans med en 36 kg betong vikt. Totalvikt: 54 kg.

 

  Spårsladd Ivak Plane gör sitt jobb perfekt, vilket är att riva upp och plana ut alla sorts snöunderlag för att ge optimala förhållanden till alla skidåkare Alla som tidigare använt sig av en spårsladd vet vad som händer om den fastnar på en stubbe eller på en sten. Därför är alla spårsladd Ivak Plane utrustad med en säkerhetsmekanism som frigör den, från skotern eller ATVn, om sladden fastnar. Tack vare detta så utsätts inte föraren eller maskinen för skada om den skulle fastna. Totalvikt 55 kg.